Παγκόσμιος ιστορικός άτλας : 320 σχολιασμένοι χάρτες - Duby, George, 1919-1996 (Ιστορία. Ιστορικοί άτλαντες, 2006)
AΠO THN ΠPΩTH TOY EKΔOΣH, O "MEΓAΣ IΣTOPIKOΣ ATΛAΣ" EΓINE ME TOΣO ENΘOYΣIAΣMO ΔEKTOΣ AΠO TO ANAΓNΩΣTIKO KOINO, ΩΣTE ΦANHKE AΠAPAITHTO NA ΓINEI ΠIO ΠPOΣITOΣ ME TH MOPΦH MIAΣ EKΔOΣHΣ ΛIΓOTEPO ΔAΠANHPHΣ, ΠPOOPIΣMENHΣ NA ΔIAΔΩΣEI EYPYTEPA AYTO TO AΠAPAITHTO EPΓAΛEIO ΓNΩΣHΣ, ΔIΔAΣKAΛIAΣ KAI EPEYNAΣ. H NEA ΠAPOYΣIAΣH, ΠIO EYΛHΠTH, ΔIATHPEI THN KOMΨOTHTA KAI THN EYKPINEIA KAI, AN KAΠOIOI XAPTEΣ AΦAIPEΘHKAN, ΓIATI ΔEN HTAN MEΓIΣTHΣ XPHΣIMOTHTAΣ, AΛΛOI ΠOY EΛEIΠAN, ΠPOΣTEΘHKAN ΩΣ ΣYMΠΛHPΩMA. H NEA MOPΦH TOY BIBΛIOY ANTAΠOKPINETAI ΣTIΣ IΔIEΣ AΠAITHΣEIΣ ΠOY MAΣ OΔHΓHΣAN ΠAΛAIOTEPA NA TO ΠPOTEINOYME ΣTOYΣ EΠAΓΓEΛMATIEΣ IΣTOPIKOYΣ, ΣTOYΣ EKΠAIΔEYTIKOYΣ, ΣTOYΣ MAΘHTEΣ KAI ΣTOYΣ ΦOITHTEΣ, AΛΛA KAI ΣE OΣOYΣ EΠIΔIΩKOYN NA KATANOHΣOYN KAΛYTEPA AYTO ΠOY ΣE ΠAPONTA XPONO TOYΣ EKΠΛHΣΣEI, TOYΣ ANHΣYXEI H OΞYNEI THN ΠEPIEPΓEIA TOYΣ.