Χριστούγεννα πρωτούγεννα : χριστουγεννιάτικα ήθη και έθιμα, παιχνίδια, ιστορίες, ποιήματα, διακόσμηση, ζαχαροπλαστική - Μουρίκη, Κατερίνα, 1951- (Άγκυρα, 2002)
Μέσα σε τούτες τις σελίδες θα βρεις χριστουγεννιάτικα παιχνίδια, ιστορίες, ποιήματα αλλά και διάφορες ιδέες διακόσμησης και ζαχαροπλαστικής. Ένα καλό βιβλίο είναι πάντοτε ένας καλός φίλος. Έτσι κι αυτό θα σου χαρίσει τη συντροφιά του και θα σου μάθει μερικά πράγματα που ίσως δεν ξέρεις για τις άγιες ημέρες του Δωδεκαήμερου, όπως: Πόσο ελληνικό έθιμο είναι ο στολισμός του έλατου; Πόσα ακόμα χριστουγεννιάτικα ή πρωτοχρονιάτικα φυτά υπάρχουν; Τι λέει ο λαός για τα καλικαντζαράκια; Γιατί βάζουμε φλουρί στη βασιλόπιτα; Σίγουρα, όλα αυτά σ' ενδιαφέρουν.