Μαμά, κόψε το κήρυγμα, κι εσύ, μπαμπά, επίσης : η οικογένεια, η αγάπη, η ανατροφή των παιδιών μας, η καθημερινότητα, το σχολείο. - Τζωρτζακάκη, Κική (Παιδαγωγική, ψυχολογία, 2005)
Η παιδαγωγική που προτείνει η συγγραφέας συνδυάζει την επιστημονική γνώση με την πρακτική εφαρμογή της. Με απλό και κατανοητό τρόπο λύνει πολλές απορίες και προσφέρει υποστήριξη και ενθάρρυνση στους γονείς. Αποδεικνύει με επιχειρήματα πόσο εύκολα είναι μερικές φορές αυτά που μας φαίνονταν ακατόρθωτα. Τα εκατοντάδες αληθινά παραδείγματα που παραθέτει είναι από μόνα τους ένας ολόκληρος κόσμος, γεμάτος ειλικρίνεια και γνώση ζωής. Οι ξεκάθαρες έννοιες και η ζωντανή γλώσσα που χρησιμοποιεί, το κάνουν ένα ανάγνωσμα γλαφυρό και γοητευτικό. Ένα βιβλίο ξεχωριστό, που φωτίζει και περιγράφει με ακρίβεια και αγάπη την ελληνική οικογένεια.