Ειδική διδακτική. Τόμος Α΄ : πρώτη εκπαίδευσις - Κοροντζής, Παναγιώτης Γ. (Χριστιανική Ένωση Εκπαιδευτικών Λειτουργών, 1959)
Εξισλαμισμοί -- Η φυγή και η νέα διασπορά -- Η ορθόδοξη εκκλησία μετά την Αλωση -- Η κατάσταση της παιδεία μετά την Αλωση -- Κοινότητες