Ο μικρός Νικόλας σε νέες περιπέτειες - Goscinny, Rene, 1926-1978 (Σύγχρονοι Ορίζοντες, 2006)
Μια χαρούμενη ιστορία πενήντα χρόνων συνεχίζεται: Ο μικρός Νικόλας είναι και πάλι μαζί μας, με ογδόντα νέες περιπέτειες, που δημοσιεύονται για πρώτη φορά. Απολαύστε το ανεπανάληπτο χιούμορ του Ρενέ Γκοσινί (δημιουργού του "Αστερίξ" και του "Λούκυ Λουκ") και τα μοναδικά σκίτσα του Ζαν Ζακ Σανπέ, μέσα από τις σκανταλιές της πιο απίθανης τρελοπαρέας, που κάνει άνω κάτω δασκάλους, μαμάδες και μπαμπάδες. Ένας λογοτεχνικός θησαυρός για όλες τις ηλικίες: Τα παιδιά ανακαλύπτουν τον εαυτό τους και οι μεγάλοι ξαναθυμούνται δικές τους αγαπημένες ιστορίες, γιατί κατά βάθος όλοι κρύβουμε ένα μικρό Νικόλα μέσα μας.