Το μυστικό - Αποσκίτης, Κώστας (Σύγχρονο ελληνικό μυθιστόρημα, 2004)
Η Ελληνική Επανάσταση έχει φουντώσει. Οι Τούρκοι έχουν κλειστεί στις οχυρωμένες μεγάλες πόλεις της Πελοποννήσου κα περιμένουν βοήθεια από τον Σουλτάνο. Ο Ιμπραήμ πασάς αποβιβάζεται στη νότια Πελοπόννησο και σαρώνει σαν σίφουνας ό,τι βρίσκει μπροστά του. Φωτιά και τσεκούρι παντού, ακόμα και στην απάτητη από τούρκικο πόδι Μάνη. Οι ηλικιωμένοι εξοντώνονται. Οι νεότεροι, άντρες και γυναίκες, αιχμαλωτίζονται και στέλνονται στα σκλαβοπάζαρα της Πόλης και της Αιγύπτου. Ανάμεσά τους και μια όμορφη Μανιάτισσα με το μωρό της, που ο έρωτας και η μοίρα το φέρνουν να παίξουν κυρίαρχο ρόλο στη ζωή της Κωνσταντινούπολης.