Ταμάμα : η αγνοούμενη του Πόντου - Ανδρεάδης, Γεώργιος (Γόρδιος, 2005)
Η ιστορία του βιβλίου η οποία καταγράφηκε ύστερα από μαρτυρίες και επεξεργασία ιστορικών πηγών καταδεικνύει την τραγική μοίρα των ανθρώπων στον Πόντο αλλά και με μεγάλη τρυφερότητα για τη φιλία των λαών, όπως αυτή εκφράζεται στους απλούς ανθρώπους.