Οι φυγάδες της Βαστίλλης : ο μεγάλος έρωτας του ζωγράφου Ζαν-Ονορέ Φραγκονάρ : ιστορικό μυθιστόρημα - Στασινοπούλου, Μάρω Κ. (Ιστορικό μυθιστόρημα, 2006)
Παραμονές της Γαλλικής επανάστασης. Όλο το Παρίσι είναι ανάστατο. Ο λαός έχει ξεχυθεί στους δρόμους, διεκδικώντας Ελευθερία- Ισότητα- Αδελφότητα. Η Πολίν ντ' Ανγκρά, μια νεαρή αριστοκράτισσα, ζει αυτήν ακριβώς την εποχή έναν μεγάλο έρωτα με το ζωγράφο Ζαν-Ονορέ Φραγκονάρ. Είναι η μούσα της έμπνευσής του, αλλά και ο παράνομος έρωτάς του, αφού ο καλλιτέχνης είναι ήδη παντρεμένος... Η ωραία Πολίν, πολιορκείται και από τον νεαρό κόμη Αλέν ντε Κουαζί, τον άνθρωπο που θα της σταθεί σε μια δύσκολη στιγμή της ζωής της, τον άνθρωπο που θα επιχειρήσει να τη φυγαδεύσει στην Ιταλία, για να τη σώσει απ' τη γκιλοτίνα που απλώνει τη ματωμένη σκιά της πάνω από τα κεφάλια της αριστοκρατίας του Παρισιού. Όμως η μοίρα τους επιφυλάσσει άλλο πεπρωμένο... Ένα συναρπαστικό ιστορικό μυθιστόρημα που απεικονίζει με ζωηρά χρώματα την πιο ιστορική εποχή της Γαλλίας, από την πεζογράφο και ποιήτρια, μέλος της Εθνικής Εταιρίας Λογοτεχνών, Μάρω Στασινοπούλου.