Εξομολόγηση σ'έναν κολομβιανό σκύλο : ταξιδιωτική νουβέλα - Γκιμοσούλης, Κωστής, 1960- (Κέδρος, 2006)
Βρίσκεσαι εκεί που οι ¶νδεις συναντάνε την Αμαζονία. Κατηφορίζεις ύστερα την Κορδιλιέρα, σμίγεις με τους μεθυσμένους από ρούμι κι άσπρη σκόνη πειρατές της Καραϊβικής. Στον τόπο αυτό φωτιά και νερό χορεύουν μαζί. Οι γυναίκες είναι μαύρες πεταλούδες. Ο φόνος εναλλάσσεται με χάδι. Η εκδίκηση με ηδονή. Στην Κολομβία. Ή ? καλύτερα ? στη Λοκομβία. Δηλαδή στην χώρα των τρελών.