Μιγέλ Θαλασσινός : μυθιστόρημα - Μαράτος, Τηλέμαχος (Κέδρος, 2003)
Αναμνήσεις αφηγήσεων και αφηγήσεις αναμνήσεων συνθέτουν μια ιστορία, που μαζί με τη φαντασία του μύθου γίνεται μυθιστόρημα. Μια ιστορία πραγματική, αφού η πραγματικότητα είναι η εικόνα που έχουν οι μνήμες μας. Κυρίαρχο στοιχείο της περιπέτειας της ζωής η βία και ο έρωτας, το πάθος. Ανάμεσα στους καρχαρίες της στεριάς και της θάλασσας, ο ήρωας της ιστορίας, ο Μιγέλ, ταξιδεύει πάντα ένα βήμα μπροστά από το θάνατο, που τον κυνηγάει από το Σαν Φρανσίσκο ως τη Νικαράγουα. Είναι αλήθεια. Ο Μιγέλ ζει.