Κάθε καμπάνα και παπάς : μυθιστόρημα - Παρηγόρη-Κορδώνη, Μαρία (Ελληνικά Γράμματα, 2005)
Προσφυγοπούλα είμαι εγώ απ τη Μικρά Ασία είδανε τα ματάκια μου μεγάλη απελπισία. Είδα τους Τούρκους με σπαθιά τους Τούρκους με μαχαίρια να σφάζουνε τους Χριστιανούς με τ άφοβά τους χέρια. Όπως πετάει ένα πουλί και σκίζει τον αγέρα έτσι πετάξαμε κι εμείς κι ήρθαμε στον Περαία. Ας έχουμε υπομονή ας έχουμε ελπίδα πως θε να ρθεί ένας καιρός να πάμε στην πατρίδα.