Ο πρωτότοκος. - Paolini, Christopher (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους, Μυθιστορήματα φαντασίας, 2005)
Αφού ο Έραγκον και ο δράκος του, η Σαφίρα, έσωσαν το έθνος των επαναστατών που κινδύνευε να συντριβεί από τις δυνάμεις του βασιλιά Γκαλμπατόριξ, καλούνται να ταξιδέψουν στην Ελλεσμίρα, τη χώρα των Ξωτικών. Εκεί ο Έραγκον θα εκπαιδευτεί στη μαγεία και στην ξιφασκία, τις κύριες δεξιότητες ενός Δρακοκαβαλάρη. Το ταξίδι ξεκινά κι ο Έραγκον γνωρίζει νέους τόπους και λαούς, αντιμετωπίζει νέες προκλήσεις και μπλέκει σε νέες περιπέτειες.