Η ολισθηρή οροσειρά - Snicket, Lemony (Μια σειρά από ατυχή γεγονότα, 2005)
Αγαπητέ αναγνώστη, όπως οι χειραψίες, τα κατοικίδια ζώα ή τα ωμά καρότα, έτσι και πολλά άλλα πράγματα είναι καλύτερο να μην είναι «ολισθηρά». Δυστυχώς, σε αυτό τον ατυχή τόμο, πολύ φοβάμαι πως η Βάιολετ, ο Κλαόυς και η Σάνι Μποντλέρ γλιστράνε πολύ περισσότερο απ' όσο θα τους άξιζε κατά τη διάρκεια αυτού του βασανιστικού ταξιδιού, ώστε να ανέβουν, αλλά και να κατέβουν, μια παράξενη και θλιβερή οροσειρά.