Η θεία μαρκησία - Hornby, Agnello Simonetta (Ωκεανίδα, 2004)
Στο Παλέρμο και οι πέτρες ακόμα σταλάζουν αισθησιασμό. Σικελία, τέλη του 1800. Το χρονικό μιας αριστοκρατικής οικογένειας. Τα πάθη, τα μίση, οι έρωτες, η σκληρότητα, η παραφορά και οι καταχρήσεις μιας κοινωνίας, επιθανάτιος ρόγχος μιας τάξης σε παρακμή, στο φως της ύστατης χρυσής αναλαμπής της.