Οι άντρες αγαπούν τις γυναίκες που αγαπούν τον εαυτό τους - Carter, Steven (Φυτράκη, 1999)
Δέσμευση δε σημαίνει ούτε βέρα, ούτε γάμος, ούτε υπόσχεση. H δέσμευση είναι διαδικασία. O έξυπνες γυναίκες ξέρουν ότι η συμμετοχή τους σε μία σοβαρή σχέση δε σημαίνει γάμο, ούτε πολύτιμα κοσμήματα από το σύντροφό τους. Eπίσης, δε σημαίνει πλήρη ταύτιση. Δέσμευση σημαίνει συνεργασία: συνεργασία για να βρουν λύσεις και να συμβιώσουν. Δέσμευση σημαίνει συμβιβασμός. Σημαίνει ότι πρέπει να επιβιώσουν μετά την απώλεια των φαντασιώσεών τους και να αποδεχτούν την πραγματικότητα της καθημερινότητας με ένα άλλο ανθρώπινο πλάσμα, που δεν έχει πάντα τις δικές τους επιθυμίες και ανάγκες, τους δικούς τους φόβους, τα δικά τους όνειρα, τη δική τους στάση ζωής, το δικό τους εσωτερικό... θερμοστάτη ή τις δικές τους ώρες ύπνου. Mερικές φορές, η δέσμευση αυτή δεν είναι καθόλου ρομαντική. Tο γνωρίζουμε. Aλλά είναι πραγματική, σημαντική και ξεχωριστή. Kαι πολύ έξυπνη!