Η απίστευτη ιστορία της Πάπισσας Ιωάννας - Ραπτόπουλος, Βαγγέλης, 1959- (Κέδρος, 2000)
Στην καρδιά του ευρωπαϊκού Μεσαίωνα. Μια μοναχή κρύβει το φύλο της και κατορθώνει να γίνει ο αντιπρόσωπος του Θεού επί της γης. Για να έρθει αντιμέτωπη με τη γυναικεία της φύση και την πτώση.