Πιθάνας, ο άνθρωπος του Χέγκελ : μυθιστόρημα - Παναγιωτάκος, Γιώργος Δ. (Ερωδιός, 2006)
Ένα αντιπολεμικό κοινωνικό έργο με δραματική πλοκή και έντονες φιλοσοφικές ανησυχίες. Ποια είναι η αληθινή ιστορία της προέλευσης του ανθρώπου; Ο Πιθάνας, ο νέος αμφιλεγόμενος τύπος ανθρώπινης μορφής, που είχε ανακαλυφθεί στα βάθη της αφρικανικής ζούγκλας σε μια στρατιωτική επιχείρηση, λίγο μετά το τέλος του πολέμου και είχε παραδοθεί στα χέρια του ερευνητικού έργου του διάσημου καθηγητή Ραγάκου έδινε την κραυγαλέα απάντηση: Όχι! Ο άνθρωπος δεν είναι γέννημα της εξελικτικής θεωρίας του Δαρβίνου.