Ένας ανώτερος άνθρωπος : μυθιστόρημα - Παναγιωτάκος, Γιώργος Δ. (Ερωδιός, 2005)
Εκείνος: ένας ποιητής, ένας προφήτης, ένας φιλόσοφος, ένας κήρυκας αγάπης, που αφιέρωσε τη ζωή του στην υπηρεσία των ανθρώπων. Εκείνοι: μια χούφτα κατατρεγμένοι και απογοητευμένοι άνθρωποι, που βρήκαν καταφύγιο και λύτρωση σ' ένα διαφορετικό και δικαιότερο κόσμο. ...Έγραφα...έγραφα... κι αισθανόμουν τη φαντασία μου να μετουσιώνεται σε κήρυκα αγάπης. Να σκαρφαλώνει, ματωμένη, σε απάτητα βουνά. Να διανύει, ανεμπόδιστα, στεριές και θάλασσες, όμοια με το πέταγμα του ακούραστου ταξιδιάρικου πουλιού.