Η μενεξεδένια πολιτεία : μυθιστόρημα - Τερζάκης, Αγγελος, 1907-1979 (Νεοελληνική λογοτεχνία, 2006)
Mενεξεδένια πολιτεία: ένα γνήσιο "αθηναϊκό" μυθιστόρημα που άφησε εποχή. O ύμνος και το δράμα μιας Aθήνας που χάνει την όψη της ειδυλλιακής πόλης, ενόσω τα προβλήματα του σύγχρονου ανθρώπου αρχίζουν να συνθέτουν το νέο τοπίο. Aπό την παλαιότερη εκείνη εποχή, η Mενεξεδένια πολιτεία διατήρησε τη γοητεία των περασμένων καιρών, τη νοσταλγία, την αφέλεια, την αρχοντιά τους.