Παραδοσιακά κτίρια της νεότερης Καβάλας : με ιστορική εισαγωγή και τοπογραφικό χάρτη της πόλης - Ζιώγας, Παναγιώτης Χρ. ([χ.ό.], 1995)
Η νεότερη Καβάλα έχει μια πραγματικά συναρπαστική ιστορία, όχι μόνο γιατί μέσα σε μισό περίπου αιώνα (μετά το 1864) από χωριό έγινε μεγαλούπολη, αλλά και γιατί στην αντίστοιχη περίοδο η ποιότητα της ζωής της υπήρξε μοναδική για την επαρχία. Το βιβλίο που καλύπτει αυτή την περίοδο είναι κυρίως ένα "λεύκωμα φωτογραφιών" από τα κτίρια εκείνα της πόλης, που υπήρξαν γέννημα μιας θαυμαστής ακμής και που καθημερινά χάνονται ή αλλοιώνονται από το χρόνο και από τις οικοδομικές επεμβάσεις.