Η άλλη πλευρά της φιλοσοφίας για τη μεγάλη πυραμίδα της Γκίζας της Αιγύπτου - Γκιόλβας, Χρήστος Χαρ. (Όλυμπος, 1994)
Αυτή η μελέτη αποτελεί κυρίως μια έρευνα πάνω στη μεγάλη πυραμίδα της Γκίζας της Αιγύπτου, που σφραγίζει την προϊστορία του κόσμου. Γίνεται αναφορά σε περιγραφές αρχαίων συγγραφέων για να γίνουν αντιληπτές από τους αναγνώστες οι μυστικιστικές, θρησκευτικές και Ισιακές τελετουργίες, καθώς και τις αστρονομικές και αρχιτεκτονικές θεωρίες, που την εποχή εκείνη μεσουρανούσαν.