Κ.Π. Καβάφη, μελαγχολία του Ιάσωνος Κλεάνδρου ποιητού εν Κομμαγηνή 595 μ.Χ : ερμηνευτική προσέγγιση = C.P. Cavafy, melancholie de jason, fils de cleandre, poete en commacene 595 apres j.-C. : essai d'interpretation - Ράιος, Δημήτρης Κ. (Παπαδήμας, 2001)
Μια ερμηνευτική προσέγγιση του καβαφικού ποιήματος που διαποτίζεται ολόκληρο από ειρωνεία, η οποία οικοδομείται πάνω σε μια αντίθεση: από τη μια ορθώνεται η άγνοια του ήρωα (ή του αναγνώστη) κι από την άλλη η γνώση κάποιου άλλου...