Η γυναίκα της σοφίτας - Δημουλίδου, Χρύσα (Ελληνική λογοτεχνία / Λιβάνης, 2001)
"Εμοιαζε με σειρήνα, σαν εκείνες που μάγεψαν με το τραγούδι τους τον Οδυσσέα στο γυρισμό του στην Ιθάκη. Ο Ντίνος είχε μαγευτεί κι αυτός από την μικρή σειρήνα. Γι αυτόν δεν υπήρχε γυρισμός στην Ιθάκη του, γιατί η Ιθάκη ήταν εκεί, καθισμένη δίπλα του. "