Ο κόμης Μοντεχρίστο. Τόμος δεύτερος - Dumas, Alexandre, 1802-1870 (Κλασική λογοτεχνία για παιδιά και για νέους, 2006)
Ο ήρωας του έργου είναι ένας γνήσιος λαϊκός ήρωας, που ενσαρκώνει τα όνειρα κάθε απλού ανθρώπου για πλούτο, παντοδυναμία, δικαιοσύνη και, τελικά, ευτυχία και αληθινό έρωτα.