Επίτομη ιστορία της αρχιτεκτονικής : με έμφαση στον 19ο και 20ο αιώνα - Λάββας, Γιώργος (University Studio Press, 2002)
Το βιβλίο είναι ένα σύντομο αλλά περιεκτικό χρονικό της ανθρώπινης δημιουργικότητας στο πεδίο της Αρχιτεκτονικής από τη γένεσή της μέχρι τη σημερινή ψηφιακή της έκφραση. Στις 464 σελίδες του με την πλούσια εικονογράφηση του κειμένου και την πρόσθετη φωτογραφική τεκμηρίωση με τα κορυφαία έργα της παγκόσμιας αρχιτεκτονικής σε όλες τις ηπείρους του πλανήτη, παρουσιάζεται το διαχρονικό πανόραμα των κτισμάτων ως μνημείων και ως πολεοδομικών συνόλων.