Καλιγούλας - Camus, Albert, 1913-1960
Ο στόχος του συγγραφέα στον Καλιγούλα δεν είναι να μελετήσει την ψυχολογία ενός ανθρωπόμορφου κτήνους αλλά να διερευνήσει τις συνέπειες της υιοθέτησης μιας μηδενιστικής στάσης ,σαν απάντηση στο παράλογο μέχρι τις έσχατες λογικές της καταλήξεις.