Το γεράκι της Μάλτας - Hammett, Dashiell, 1894-1961 (Νέα Σύνορα, 1989)
Η δεσποινίς Γουώντερλι πήγε να δει το Σαμ Σπέιντ και του ζήτησε να την προστατεύσει. Στην πραγματικότητα όμως, είχε σκοτώσει το συνέταιρό του. Ο Σαμ Σπέιντ άρχισε τις έρευνες. Ανακάλυψε όμως, ότι όχι μόνο ο Τζόελ Κάιρο και ο Γκούντμαν, αλλά και η όμορφη Γούντερλι, ήταν μπλεγμένοι σε μια ύποπτη ιστορία...που είχε σχέση με το "Γεράκι της Μάλτας"!