Ο βασιλιάς Ριχάρδος ο Γ΄ - Shakespeare, William, 1564-1616 (Επικαιρότητα, 1987)
ΓΡΑΜ. Εδώ ν' το κατηγορητήριο του λόρδου Χάστιγξ· που, καλλιγραφημένο με μεγάλα γράμματα, θα το διαβάσουν σήμερα στον άγιο Παύλο: και πρόσεξε τι ωραία συνέπεια έχει: έντεκα ώρες έκαμα να το αντιγράψω, τι χτες τη νύχτα ο Κέιτσμπυ μου το 'στείλε. Το πρωτόγραφο εχρειάστη άλλο τόσο για να γίνει· κι όμως πριν από πέντε ώρες ζούσε ο Χαστιγξ άμεμπτος, ακατάκριτος, αθώος, ελεύθερος. Ωραίος κόσμος πράγματι! Ποιος είναι τόσο βλάκας που να μη βλέπει ετούτη τη χειροπιαστήν απάτη; Κι όμως ποιος έχει τάση τόλμη να μην κάνει πως δεν τη βλέπει; Είναι κακός αυτός ο κόσμος κι όλα του χαμού θα παν, αν πρέπει μόνον ο νους μας τέτοια κακουργία να βλέπει. Το έργο "Ριχάρδος ο Γ΄" γράφτηκε μάλλον το 1592-93 και πρωτοδημοσιεύτηκε το 1597.