Ιούλιος Καίσαρας - Shakespeare, William, 1564-1616 (Επικαιρότητα, 1991)
Ε, μάστοροι μου! Αν είχα πρόθεση να ξεσηκώσω καρδιές σας και ψυχές σας γι' ανταρσία κι οργή, θ' αδικούσα τον Βρούτο, θ' αδικούσα και τον Κάσσιο, που, καθώς ξέρετε όλοι, είναι αξιότιμοι άνθρωποι. Δε θα τους αδικήσω, προτιμώ ν' αδικήσω τον νεκρό, ν' αδικήσω τον εαυτό μου και σας, παρά ν' αδικήσω τέτοιους αξιότιμους ανθρώπους. Μα έχω εδώ ένα έγγαφο με τη σφραγίδα του Καίσαρα, το βρήκα στο γραφείο μου, είναι η διαθήκη του. Αν μόνο άκουγε ο λαός αυτή τη διαθήκη-που συγνώμη, δεν έχω σκοπό να τη διαβάσω-θα έτρεχαν και θα φιλούσαν τις πληγές του σκοτωμένου Καίσαρα...