Ο πολιτικός χάρτης της μεταπολίτευσης : 1974-2004 - Τζιοβάρας, Γρηγόρης (Πολιτική, 2004)
Μια έκδοση που επιχειρεί για πρώτη φορά μια συστηματική και ολοκληρωμένη καταγραφή των προσώπων, και των γεγονότων που διαδραμάτισαν μικρότερο ή μεγαλύτερο ρόλο στα πολιτικά πράγματα της τελευταίας 30ετίας. Ξεκινά από το 1974, χρονιά αποκατάστασης της Δημοκρατίας, και φτάνει έως την αυγή του 2004, χρονιά που όλα γύρω μας μαρτυρούν ότι ήρθε η ώρα για να κλείσει ο "κύκλος της Μεταπολίτευσης".