Ο ιατροδικαστής : μυθιστόρημα - Βασιλικός, Βασίλης, 1934- (Γνώση, 1989)
Έγκλημα ή αυτοκτονία της Αναστασίας Αλφατρείδου; Ο ιατροδικαστής θα αποφανθεί απερίφραστα για το πρώτο, ενώ σύντομα θα υποστηρίξει τη δεύτερη εκδοχή. Ο εφοπλιστής που σκότωσε τη γυναίκα του, τον εξαγόρασε; Την ιστορία μάς την αφηγείται σε πρώτο πρόσωπο ο βοηθός του ιατροδικαστή που είναι και ανιψιός, -αυτός που αργότερα θα συμπράξει, επαναστατημένος, στην απαγωγή του γιου του εφοπλιστή. Από το Α ώς το Ω το μυθιστόρημα γράφτηκε στη μεθοριακή εκείνη ζώνη του φανταστικού και του ντοκουμέντου.