Παραμύθια και άλλα - Δέλτα, Πηνελόπη Σ., 1874-1941 (Ύψιλον/Βιβλία, 1991)
Το έργο "Παραμύθια και άλλα" πρωτοεκδόθηκε το 1915. Έκτοτε ταξιδεύει τους αναγνώστες από την εποχή με τις βασιλοπούλες και τα πριγκιπόπουλα στην πρώτη πολιορκία του Μεσολογγίου απ' τους Τούρκους, και από τη φρίκη του πολέμου στις προδομένες προσδοκίες μιας Πρωτοχρονιάς.