Προστατευόμενες φυσικές περιοχές - Cattaneo, Marco (Παγκόσμια κληρονομιά Unesco, 2005)
Εθνικοί δρυμοί, θαλάσσια πάρκα, ηφαιστιογενείς περιοχές, ορεινοί όγκοι, λίμνες, σπήλαια... τοπία απαράμιλλου κάλλους που σπαρμένα σε κάθε γωνιά του πλανήτη συμβάλλουν τα μέγιστα στη διατήρηση της βιοποικιλότητας και συνθέτουν μια φυσική κληρονομιά μοναδικής αξίας. Μια κληρονομιά που η UNESCO προσπαθεί από το 1970 να προφυλάξει ευαισθητοποιώντας κράτη και πολίτες, χαρακτηρίζοντας τις περιοχές ως προστατευόμενες και προωθώντας διεθνείς συμβάσεις. Το παρόν βιβλίο με τις εντυπωσιακές φωτογραφίες και τις σημαντικές πληροφορίες για τα γεωλογικά και κλιματικά φαινόμενα, τη χλωρίδα και πανίδα της κάθε περιοχής τέρπει, συγκινεί, ευαισθητοποιεί. Χαρείτε το. Cattaneo, M. & J. Trifoni