Πατάτες, πατάτες : μια ιστορία αφιερωμένη στην ειρήνη για όλο τον κόσμο - Lobel, Anita (Άγκυρα, 2004)
Η βραβευμένη συγγραφέας και ζωγράφος Ανίτα Λόμπελ, γράφει και εικονογραφεί τη γεμάτη έντονες συγκινήσεις ιστορία δύο αδελφών που βρέθηκαν σε αντίπαλα στρατόπεδα, και της συνετής μητέρας τους, που με την εξυπνάδα της καταφέρνει να φέρει και πάλι την ειρήνη στον τόπο τους.