Η ιστορία του χρόνου, ή, Πώς το ημερολόγιο μπορεί να κάνει λάθος - Andersen, Hans Christian, 1805-1875 (Μεταίχμιο, 2005)
"Ναι, τον ξέρω εκείνον το γέρο. Είναι ο Χειμώνας, ο γεράκος από την περασμένη χρονιά. Δεν είναι πεθαμένος, όπως λέει το ημερολόγιο, κάθε άλλο. Δουλειά του είναι να φυλάει τη μικρή πριγκίπισσα 'Ανοιξη, που έρχεται σε λίγο καιρό. Ναι, εδώ ακόμη κυβερνάει ο Χειμώνας. Εξάλλου κι εσείς, μικρά μου πλασματάκια, από το κρύο δεν έχετε έτσι ανατριχιάσει;" "Ναι" απάντησε το πιο μικρό σπουργίτι. "Σας τα 'λεγα εγώ. Το ημερολόγιο είναι μια κουτή εφεύρεση των ανθρώπων και δε φτιάχτηκε σύμφωνα με τη φύση. Τέτοια πράγματα θα πρεπε κανονικά να τ' αναθέτουν σ' εμάς. Εμείς από γεννησιμιού μας είμαστε πλάσματα πολύ πιο έξυπνα κι ευαίσθητα". Ένα υπέροχο παραμύθι που ξεδιπλώνει τις εναλλαγές της φύσης ανάλογα με τις εποχές, με πρωτότυπη εικονογράφηση της Ιόλης Σηφακάκη.