Το μικρό ραφτόπουλο : από "Το μόνον της ζωής του ταξείδιον" - Βιζυηνός, Γεώργιος Μ., 1849-1896 (Τα ελληνικά, 2000)
Ο ήρωάς μας ξεκινάει με κέφι να πάει στην Πόλη, να γίνει ραφτόπουλο, με απώτερο σκοπό να παντρευτεί τη βασιλοπούλα, όπως του είχε διηγηθεί ο παππούς του. Μια όμορφη ιστορία για παιδιά, που με σεβασμό στο συγγραφέα έχει αποδώσει ο Κώστας Πούλος κι έχει εικονογραφήσει υπέροχα η Έφη Λαδά.