Οι γιαγιάδες με τα γιό-γιό - Τριβιζάς, Ευγένιος, 1946- (Γέλια-Τραγούδια-Ποιήματα. Παραμύθια Ντορεμίθια, 2003)
Το μισό από αυτό το βιβλίο το αφιερώνω στις γιαγιάδες που κεντάνε δράκους με κόκκινες κλωστές παραμυθιών, στις γιαγιάδες που ξιφομαχούν με βελόνες του πλεξίματος και στις γιαγιάδες που λένε παραμύθια στους μικρούς μαχαραγιάδες. Το άλλο μισό το αφιερώνω στους παππούδες που ήταν κάποτε χρυσοθήρες, βροχοποιοί και πιερότοι, στους παππούδες που καβουρντίζουνε τις χειμωνιάτικες νύχτες αστέρια για τα εγγονάκια τους, στους παππούδες που χαρίζουνε βατόμουρα και χρυσά βερίκοκα στις μικρές αλεπούδες και στους παππούδες που κρύβουνε ροζ και μοβ πυροτεχνήματα στην τσέπη της ρόμπας τους. (Ευγένιος Τριβιζάς)