Η πάπια που ήθελε να γίνει... μαμά - Αναγνώστου, Κατερίνα (Οι ιστορίες μου, 2000)
Η Χιονούλα, μια κατάλευκη πάπια, ζεσταίνει τα αυγά της περιμένοντας με λαχτάρα να γίνει μαμά. Όμως οι εχθροί της, ο λύκος, τα κοράκια και οι κυνηγοί, παραμονεύουν και της καταστρέφουν τα όνειρά της. Η Χιονούλα δεν απελπίζεται. Ταξιδεύει μακριά, μέχρι να βρει το παπάκι που θα την αγαπήσει, το παπάκι που θα θελήσει να την κάνει μαμά του και να γίνει το παιδάκι της καρδιά της...