Εξοχική Λαμπρή - Παπαδιαμάντης, Αλέξανδρος, 1851-1911 (Τα Ελληνικά, 2000)
Οι Καλυβιώτες έχουν μείνει χωρίς παπά. Ετσι φωνάζουν τον παπα - Κυριάκο από την πόλη να λειτουργήσει για την Ανάσταση. Ενώ έχει αρχίσει η λειτουργία, μια παρεξήγηση γίνεται η αιτία να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα. Τελικά όμως όλα πάνε καλά και οι Καλυβιώτες γιορτάζουν αγαπημένοι το Πάσχα.