Η Αλίκη στη χώρα των ονείρων - Χατζοπούλου-Καραβία, Λεία, 1932- (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους : Συλλογή χελιδόνια ;, 2004)
Ένας περίπατος μέσα στο νου ενός παιδιού, στη φαντασία του, στην ψυχή του. Ενώ η Αλίκη κείται άρρωστη, φαινομενικά ακίνητη και άφωνη, το μυαλό της λειτουργεί, κυρίως όταν της το κεντρίζουν με κουβέντες, διαβάσματα, τραγούδια. Ταυτόχρονα, το έργο, που εδώ παρουσιάζεται σε δίδυμη έκδοση, σε πεζογράφημα και θεατρικό, είναι ένας περίπατος στο χώρο της παιδικής λογοτεχνίας. Εξοικειώνει το παιδί κάθε σχολικής ηλικίας με συγγραφείς και αποσπάσματα έργων τους, προσκαλώντας το να τους γνωρίσει καλύτερα..