Γάντι σε ξύλινο χέρι - Κοντολέων, Μάνος, 1946- (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους : Συλλογή χελιδόνια, 2003)
Ποιο είναι το μυστικό του άντρα με το ξύλινο χέρι; Το κορίτσι που χάθηκε σε μια πυρκαγιά χάθηκε, άραγε, για πάντα; Το αγόρι με τις περίεργες συνήθειες ποιος θα το περίμενε να έχει τόσο θάρρος; (Τιμητική διάκριση από το Ελληνικό Τμήμα ΙΒΒΥ).