Κάτω από τα κάστρα της Τροίας : η πολιορκία και η κατάληψη της Τροίας - Δικαίου, Ελένη (Από το μύθο στην ιστορία, 2004)
Η ιστορία μας μιλάει για μια πεντάμορφη βασίλισσα, την Ελένη, κι ένα βασιλόπουλο απ' την Ανατολή που πάτησε τους ιερούς νόμους της φιλοξενίας και την άρπαξε για να την πάει στη χώρα του. Μιλάει και για έναν άγριο πόλεμο που κράτησε δέκα ολόκληρα χρόνια κάτω απ' τα τείχη της καστροπολιτείας όπου βασίλευε ο πατέρας εκείνου του βασιλόπουλου. Γιατί, κλέβοντας την πεντάμορφη, κατάφερε να ξεσηκώσει τους δικούς της στην πιο μεγάλη εκστρατεία που είχε γίνει ως τα τότε, για να την πάρουν ξανά πίσω στον τόπο τους.