Τα τέρατα του λόφου : μυθιστόρημα - Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου, Λότη, 1937- (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους : Συλλογή Περιστέρια ;, 2003)
Υπάρχουν τέρατα πραγματικά στις μέρες μας; Ή τα συναντάμε μόνο στα παραμύθια, σε βιβλία με μάγους και σε ταινίες φρίκης; Εκείνες τις αυγουστιάτικες μέρες η δωδεκάχρονη Όλγα θα δει με τα μάτια της κάτι που δεν είχε φανταστεί ποτέ. Θα συναντήσει τέρατα αληθινά, που ζουν ανάμεσά μας. Θα πέσει στα χέρια τους και θα ζήσει μια περιπέτεια που θα βάλει σε κίνδυνο τη ζωή της. Θα σωθεί τελικά; Θα βρεθεί τρόπος να σταματήσουν τα τέρατα εκείνα να μισούν, να καίνε, ακόμα και να δολοφονούν όποιον είναι διαφορετικός;