Κρο, το σκανταλιάρικο κροκοδειλάκι - Βελετά-Βασιλειάδου, Μαρία 1949-2005 (Μικροί αναγνώστες. Αστέρια, 2001)
Αυτό είναι λιγουλάκι από το γράμμα που μου έστειλε ο Κρο, το κροκοδειλάκι -το άλλο μισό το έχει φάει κατά λάθος για να το διαβάσετε και να καταλάβετε τι έφταιγε κι έκανε όλες εκείνες τις σκανδαλιές. "Για όλο αυτό το χάλι, που λες, φταίει εκείνο το ροζ συννεφάκι, που μόλις ξεφύτρωνε πάνω απ το κεφάλι μου, αμέσως μου ρχόταν να κάνω μια σκανδαλιά. Διάβασε κάνα-δυο απ αυτές, για να μου πεις κι εσύ αν ήταν τόοοσο τρομερές: Παραλίγο να φάω τα άσπρα μαλλιά της γιαγιάς, επειδή μου άρεσε το "μαλλί της γριάς" και λίγο έλειψε να καταπιώ τα πλήκτρα του πιάνου. Αλλά τι φταίω, αφού άκουγα τη δασκάλα να λέει στα παιδιά: "Μη μου φάτε πάλι όλα τα φα, τα σολ και τις... φασολάδες;"