Η κυρία της βιτρίνας - Πλασκοβίτης, Σπύρος Η., 1917-2000 (Κέδρος, 1990)
Η κυρία της βιτρίνας αποτελεί ως ένα σημείο συνέχεια του μυθιστορήματος του Σπύρου Πλασκοβίτη Η Πόλη. Ως ένα σημείο όμως. Γιατί εκτός από την Αγγελίνα Ντάσιου - την κυρία της βιτρίνας - κύριο πρόσωπο εκείνης της παλαιότερης ιστορίας, που κάνει τώρα εδώ και πάλι την εμφάνιση της σε προχωρημένη ηλικία, στο νέο τούτο μυθιστόρημα αλλά πρόσωπα και περιστατικά καινούριο συνθέτουν μιαν αυτόνομη περιπέτεια του καιρού μας, καθώς στροβιλίζονται στο κοινωνικό και πολιτικό χάος του τόπου μας. Η Αγγελίνα Ντάσιου, με το ασυνήθιστο παρελθόν της και με τα χρόνια που την βαραίνουν, είναι μολοντούτο από τη φύση της πλάσμα γεννημένο να προκαλεί το ερωτικό πάθος και να αποκαλύπτει σκεπασμένες καταστάσεις ζωής μέσα στον κόσμο που την κυκλώνει. Ο αναγνώστης θα μπορέσει να εκτιμήσει έτσι την βοήθειά της, πόσο φανταστική είναι ή δεν είναι τούτη η συνέχεια της ιστορίας της. Κι ακόμα θα μπορέσει ίσως να θυμηθεί πόσες φορές, και πού, του έτυχε να σκοντάψει πάνω στα τραγικά, τα κωμικά κι επίφοβα πρόσωπα της...