Το φεγγάρι που δεν μπορούσε να κοιμηθεί - Σιδέρης, Σπύρος (Μικροί αναγνώστες. Αστεράκια, 2003)
Τι έχει πάθει το μικρούλικο ασημένιο φεγγαράκι; Γιατί κλαίει; Γιατί το πονάει η κοιλίτσα του; Γιατί βουτάει μέσα στη γυάλα με τα χρυσόψαρα της Μυρσίνης; Και η Μυρσίνη; Τι θα κάνει; Θα μπορέσει να το βοηθήσει; Φεγγαρόσκονη και ποτήρια με γάλα, γέλιο, αγκαλίτσες και μπαμπάκια στ' αφτιά, σε μια τρυφερή φεγγαρο-ιστορία που γλυκαίνει την καρδιά!