Μύθοι και θρύλοι : ιστορίες που λάμπουν από καλοσύνη και ομορφιά ψυχής - Rock, Lois (Άγκυρα, 2004)
Ανακαλύψτε έναν κόσμο γεμάτο θαύματα, ελπίδα και πίστη. Κι αφήστε τις ιστορίες του να σας μαγέψουν. Αυτό το βιβλίο αντλεί από την πλούσια κληρονομιά των θρύλων και των λαϊκών διηγήσεων της χριστιανικής πίστης άλλων τόπων και άλλων εποχών. Κάποιες απ' αυτές τις ιστορίες, σαν την ιστορία του Αγίου Χριστοφόρου, είναι ευρύτερα γνωστές. Κάποιες, σαν την ιστορία του τέταρτου μάγου, έχουν πολλές παραλλαγές. Ορισμένες, σαν την ιστορία του Αβελάρδου, δεν έχουν ακουστεί πολύ. Όλες, όμως, είναι όμορφες, ικανές να μας βάλουν σε σκέψεις, ικανές να μας διδάξουν και να μας ψυχαγωγήσουν.