Σκυλάκια : το καλύτερο βιβλίο για να τα γνωρίσεις και να τα αγαπήσεις - Banfi, Cristina Maria (Σαββάλας, 2004)
Όλοι μας αγαπάμε τα ζώα, και τα παιδιά ακόμα πιο πολύ! Με υπέροχη εικονογράφηση, αρκετά παραστατικά σχέδια και απλό κείμενο που μπορεί να γίνει κατανοητό ακόμα και από παιδιά πολύ μικρής ηλικίας, τα βιβλία αυτά μας εξοικειώνουν με τα κατοικίδια ζώα που έχουμε στο σπίτι μας, και συγκεκριμένα τα σκυλάκια και τα γατάκια. Η συγκατοίκηση με ένα ζωάκι και η ανατροφή του είναι πάρα πολύ σημαντική για να την πάρουμε αψήφιστα. Ο μικρός μας φίλος, το κουτάβι ή το γατάκι, πρέπει να έχει όλη τη φροντίδα, την αγάπη μας και την προσοχή μας. Τα δύο νέα αυτά βιβλία μάς ξεναγούν στον κόσμο των σκυλιών και των γατιών, παρουσιάζοντας την καταγωγή τους, τους μύθους και τις εικασίες που υπήρχαν ανά τους αιώνες για τα όμορφα αυτά τετράποδα, ενώ παράλληλα μας μαθαίνουν τη φυσιολογία τους, τις συνήθειές τους, τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε για τη σωστή ανατροφή και την υγεία τους. Επίσης μας παρουσιάζουν τις πιο γνωστές και αγαπητές φυλές σκυλιών και γατιών με τα χαρακτηριστικά και το ιστορικό προέλευσής τους, αλλά και μας μυούν στη γλώσσα του σώματος και τη μέθοδο επικοινωνίας με κάθε ζωάκι. Οπωσδήποτε τα καλύτερα βιβλία γνωριμίας με τα κατοικίδια σκυλάκια και γατάκια, μια έκδοση που θα διαβαστεί από μικρούς και μεγάλους.