Ιδιωτική υπόθεση - Brookner, Anita (Μεταίχμιο, 2001)
Συνετός, αξιοπρεπής και ιππότης σε όλη του τη ζωή, ο Τζορτζ Μπλαντ αντιμετωπίζει τη συνταξιοδότησή του με μιαν αβεβαιότητα την οποία επιτείνει ο πρόωρος θάνατος του καλύτερού του φίλου, καταδικάζοντάς τον στη μοναξιά. Όμως τα πράγματα παίρνουν απροσδόκητη τροπή όταν κάνει την εμφάνισή της η Κέιτι Γκιμπ, μια αδιάκριτη και αδίστακτη νεαρή γυναίκα, η οποία αλλάζει διαρκώς πρόσωπα και προσωπεία για να πετύχει τους σκοπούς της. Τα κίνητρά της είναι καθαρά ιδιοτελή, αλλά ο Τζορτζ παρασύρεται από την αινιγματική της προσωπικότητα και οδηγείται σ' εκείνα ακριβώς τα ηθικά διλήμματα που πάντα αγωνιζόταν ν' αποφύγει...