Χρυσό και κόκκινο βαθύ : μυθιστόρημα - Νικολακόπουλος, Δημήτρης (Άγκυρα, 1999)
Μόλις τελειώνει η ετήσια σύνοδος των υπουργών Ενέργειας των κρατών μελών της ΕΟΚ. Ο Έλληνας υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, δείχνει περισσότερο απογοητευμένος παρά κουρασμένος. Για μια ακόμη φορά, η σύνοδος κατέληξε σε αδιέξοδο και η υλοποίηση του φιλόδοξου ενεργειακού προγράμματος της νέας κυβέρνησης αντιμετωπίζει όλο και περισσότερα εμπόδια. Κάπου στην Ελβετία, το Παγκόσμιο Συμβούλιο των Εφτά θέτει σ' εφαρμογή ένα οργανωμένο σχέδιο εξάρτησης των μικρών χωρών του κόσμου από τις εταιρίες του. Η Ελλάδα αποτελεί τον πρώτο στόχο. Εκτελεστής του σχεδίου είναι ο Τσάρλι, ένας Αμερικανός επαγγελματίας δολοφόνος...